Powered by Blogger.
RSS

الكنافة بالمهلبية

Kunafa House


طريقة عمل الكنافة بالمهلبية

الكمية تكفي:7 أشخاص
وقت التحضير:15 دقيقة
وقت الطهي:30 دقيقة

كنافة بالمهلبية
كنافة بالمهلبية
المقادير

عدد 1/2 كيلوكنافة
عدد 2 ملعقةسمنة بلدي
عدد 4 ملاعقزيت
عدد 3 ملاعق سكر بودرة 
مقدارمهلبية بدون سكر 
مقدارشربات 

التحضير

الشربات

(كوب سكر وكوب ونص ميه ونسيبهم يغلو وبعدين تعصر نص لمونه ونتركهم لحد ما يتقل)
تقطع الكنافه ونسيح السمنه والزيت ونحطهم عالكنافه وعليهم السكر البودره ونقلبهم كلهم
ونقسمها جزئين ونجيب الصينيه ونحط الجزء الاول الطبقه الاولي يعني وتكوني مولعه عاللبن يغلي وتروحي بقي تعملي المهلبيه بسرعه وتجبيها علطول وتحطيها عالطبقه الاولانيه بس خللي بالك متحطيش المهلبيه علي الاطراف عشان متتحرقش في السوا وتلزق في الصنيه وبعدين حطي بقي الجزء التاني من الكنافه وغطي المهلبيه كويس بالكنافه
ولو باقي شويه سمنه او زيت مفيش مانع تحطيها عالوش

الطبخ

تدخل فرن ساخن لمدة 30 دقيقة او حتي يحمر الوجه
ثم تسقي وهي ساخنة بالشربات البارد ثم تترك تبرد وتقلب

لمشاهدة طريقة العمل بالفيديو إضغط هنا

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS