طريقة عمل الكنافة بالكريمة
الكمية تكفي:6 أشخاص
وقت التحضير:60 دقيقة
وقت الطهي:30 دقيقة
![]() |
كنافة بالكريمة |
المقادير
نصف كيلو كنافة
نصف كوب سمن سايح
ثلاث معلقة كبيرة نشا
كوبان لبن
فانيليا
التحضير
نضع كوب ونصف لبن علي النار
ثم ناخذ باقي اللبن ونذوب فيه النشا جيدا ولما يغلي اللبن نضع النشا
ونقلب بمضرب يدوي حتي تصير متماسكة وطرية في نفس الوقت
الشربات
كوب ماء +كوب سكر +ليمونة +فانيليا
نضع الشربات يغلي علي النار 5 دقايق ثم نهدي النار ونتركه نصف ساعة ثم نضع الفانيليا
الطبخ
تقطع الكنافة بالسكين ونضع معها السمن
ثم نضع الكنافة في صينية ونضغط عليها بصينية تانية ونرفع الكنافة لطرف الصينية زي البيتزا
وبعدين نضع الكريمة وانا رفعت الاطراف عشان الحشو ما يطلعش منها
وبعدين نضع باقي الكنافة بالراحة ونساويها بايدينا بدون ضغط
وبعد كده ندخلها فرن ساخن من قبل علي نار هادية
بالنسبة للشربات نسقيها من ناحية وبعدين نقلبها بالراحة ونسقيها الناحية التانية
والاخر نقلبها علي الوش الناعم
لمشاهدة طريقة العمل بالفيديو إضغط هنا