طريقة عمل الكنافة بالمانجو
الكمية تكفي:4 أشخاص
وقت التحضير:30 دقيقة
وقت الطهي:20 دقيقة
المقادير
![]() |
الكنافة بالمانجو |
كيلو كنافة
ربع كيلو زبدة سايحة
كيس فانيليا
معلقتين كبيرة سكر بودرة
التحضير
الشربات
كوبان سكر
كوب ماء
نصف ليمونة
نقلب السكر مع الماء على النار حتى يغلو وبعدين انزل بالعصير الليمون و إوعى تقلبيها بملعقة بعد لما تغلى وتسيبيها تتقل حبة تقريبا خمس دقايق
وبعدين دخليها الثلاجة حضريها قبلها بيوم
الطبخ
تقطع الكنافة بالمقص اذا كانت طرية او تفركيها لو ناشفة بايديكى تضيفى الفانيليا والسكر والزبدة
وتفرك كتير لحد لما تشرب الزبدة
كاسترد +قطع مانجو كتيروممكن تضيفى قشطة
إعملي الكاسترد او باسترى كريم(بودرة جاهزة) وفى كل الاحوال تضيفي قشطة
نبدأ نحضر صينيتين نفس المقاس 30
ونفرد الكنافة فيهم مع الدك لتحت
تدخل الفرن على درجة 200 لمدة ربع ساعة حتى تحمر
اول لما تطلع ننزل عليها بالشربات الساقع
نبدأ نحط الحشو وقطع المانجو وبعدين نحط الطبقة اللي مفيهاش حشو على اللى فيها حشو وبعدين نزوقها لما تبرد بالكريم شانتيه
لمشاهدة طريقة العمل بالفيديو إضغط هنا
لمشاهدة طريقة العمل بالفيديو إضغط هنا